VI VIL

Kulturmarkt er til for at bidrage og berige hvor vi kan. Til lokalsamfundene, til individer, til livet og til samfundet som helhed.

Vi er et kulturelt supermarked med hylder fulde af teater, comedy, dans, ny-cirkus, magi og storytelling. Vi elsker en god historie og præsenterer forestillinger og show med hjerte og glimt i øjet.

Vi tror på at alle har gavn af kultur og fortjener at blive udsat for det tæt på deres dagligdag. Vi tror på at kultur gør mennesker større, forhøjer livsglæden og bidrager positivt til samfundet.

Vi vil berige lokalsamfundene og bidrage til fællesskab, refleksion, liv og udvikling. Vi vil gøre kultur til et nemt og selvfølgeligt valg.

HISTORIEN BAG
Tommy Nielsen og Mette Rønne startede i 2012 teatret Ambassaden i Aarhus. 10 måneder efter åbningen blev Ambassaden kåret til ’Byens bedste Scene’ foran bl.a. Aarhus Teater i aoa’s brugerafstemning. Repertoiret bestod af en blanding af teater, comedy, dans, musik, spoken word, magi, kabaret og forestillinger hvor genrerne blev blandet og udfordret. Kunstnerne kom fra både ind- og udland. Ambassaden var et 100% privatfinansieret teater som overlevede udelukkende via samarbejde med erhvervslivet og fonde. Det blev til 553 forskellige shows og ca. 25.000 besøgende på 2 år, før de besluttede at forlade Ambassaden for at danne Kulturmarkt.

FØRSTE ÅR
Februar 2014 præsenterede Kulturmarkt sin første forårssæson. Den bestod af  5 forskellige forestillinger/shows på 6 forskellige venues.  Ved den efterfølgende efterårssæsonen blev der skuet op til 16 venues med 3 forestillinger/shows.  
I slutningen af 2014 valgte Co-founder og Idejonglør Tommy Nielsen, at fokusere på sit politiske arbejde som folketingskandidat og overlod tøjlerne til Mette Rønne.

METTE RØNNE
Founder og Kreativ Realisator

Mette er uddannet skuespiller på den russiske teaterskole TeaterStudio/GITIS i Moskva. Hun har været leder af Teatret Ambassaden, leder af GITIS’ skandinaviske afdelings forskole, leder af Theatre Deparment på Performers House og undervist som mesterlærer i skuespilteknik på disse steder. Ved siden af har hun instrueret forestillinger og turneret med egne og andres forestillinger som skuespiller. Hun er nu i spidsen for Teatret Svalegangens OFF THE RECORD scene samt podcasten FavoritFiasko, som omhandler kreative menneskers arbejde og tankegang.