VI VIL

Kulturmarkt vil vise mennesker kraften af deres egen fantasi, så de tør livet og deres drømme.

Kulturmarkt samarbejder med kunstnere indenfor mange grene af scenekunsten. Sådan bliver vi klogere og dygtigere.

Vi siger oftest JA til nye ideer og kun nej tak når det ikke føles rigtigt.

Vi er drevet af kærligheden til scenekunst og i særdeleshed den måde teater kan tage os om hjertet. Vi skaber vores forestillinger og shows ud fra ønsket om at publikum skal gå opløftede ud bagefter.

Vi ønsker at bidrage og berige hvor vi kan.

HISTORIEN BAG
Tommy Nielsen og Mette Rønne startede i 2012 teatret Ambassaden i Aarhus. 10 måneder efter åbningen blev Ambassaden kåret til ’Byens bedste Scene’ foran bl.a. Aarhus Teater i aoa’s brugerafstemning. Repertoiret bestod af en blanding af teater, comedy, dans, musik, spoken word, magi, kabaret og forestillinger hvor genrerne blev blandet og udfordret. Kunstnerne kom fra både ind- og udland. Ambassaden var et 100% privatfinansieret teater som overlevede udelukkende via samarbejde med erhvervslivet og fonde. Det blev til 553 forskellige shows og ca. 25.000 besøgende på 2 år, før de besluttede at forlade Ambassaden for at danne Kulturmarkt.

FØRSTE ÅR
Februar 2014 præsenterede Kulturmarkt sin første forårssæson. Den bestod af  5 forskellige forestillinger/shows på 6 forskellige venues.  Ved den efterfølgende efterårssæsonen blev der skuet op til 16 venues med 3 forestillinger/shows.  
I slutningen af 2014 valgte Co-founder og Idejonglør Tommy Nielsen, at fokusere på sit politiske arbejde som folketingskandidat og Mette Rønne overtog bixen.

METTE RØNNE
Founder og Kreativ Realisator

Mette er uddannet skuespiller på den russiske teaterskole TeaterStudio/GITIS i Moskva. Hun har været leder af Teatret Ambassaden, leder af GITIS’ skandinaviske afdelings forskole, leder af Theatre Deparment på Performers House og undervist som mesterlærer i skuespilteknik på disse steder. Ved siden af har hun instrueret forestillinger og turneret med egne og andres forestillinger som skuespiller. Hun er nu i spidsen for Teatret Svalegangens OFF THE RECORD scene samt podcasten FavoritFiasko, som omhandler kreative menneskers arbejde og tankegang.